Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart kun je er volledig op vertrouwen dat het afscheid tot in detail verloopt zoals vooraf besproken. Deze wetenschap geeft rust zodat jij je kunt richten op de emoties van het afscheid.

De herdenkingsceremonie kunnen op verschillende locaties plaatsvinden zoals een kerk, crematorium, uitvaartcentrum, een sportkantine, thuis, etc. Indien je kiest voor een kerk bestaat er ook nog de mogelijkheid van een avondwake; een samenzijn in de kerk op de avond voor de uitvaart. Welke locatie je ook kiest, de uitvaart is absoluut het moment dat je definitief afscheid neemt. Misschien ken je de wensen van jouw overleden dierbare omtrent de uitvaart, anders is het aan jou en jouw naasten om er invulling aan te geven. Wij helpen je graag daarbij. We kennen de lokale mogelijkheden en kunnen je dankzij onze jarenlange ervaring ook diverse suggesties doen.

Goemans uitvaartzorg

Muziek en toespraken

Muziek bepaalt voor een groot deel de sfeer van de afscheidsceremonie. We weten echter uit ervaring dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken uit de ontelbare muziekstukken.

Bij een kinderuitvaart kunnen we je op weg helpen met onze speciaal samengestelde afspeellijst. Hopelijk vind je zo die speciale muziek die je hierbij passend vindt. Ook bij onze andere uitvaarten kunnen we je een voorstel doen van bijbehorende muziek. We nemen graag de tijd om samen met jou een goede muziekkeuze te maken. Ook livemuziek behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen daar mooie suggesties voor doen en ook de boeking voor je verzorgen.

Toespraken

Toespraken maken een afscheid persoonlijk. Meestal bieden eventuele sprekers al uit zichzelf aan om een persoonlijk woordje tot de overledene te richten. Je kunt natuurlijk ook zelf jouw overleden dierbare nog een laatste keer toespreken, bedanken of herdenken. Ook kun je de aanwezigen bedanken voor hun komst en medeleven. Onze uitvaartverzorger kan je helpen met het opstellen van de tekst. We kunnen je ook advies geven hoe je de tekst rustig en verstaanbaar kunt uitspreken. Als je liever niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van je over. Bij een niet kerkelijk afscheid kunnen we desgewenst samen met jou de dienst samenstellen.

Tijdens Uitvaart
Goemans uitvaartzorg

Bloemenband

Een bijzonder en betekenisvol aspect dat wij steeds vaker terugzien bij afscheidsdiensten, is de bloemenband rondom een uitvaartkist: een prachtige manier om een passend eerbetoon aan de overledene te geven tijdens een persoonlijke uitvaart.

De bloemenband is een stoffen band die men zelf om een kist of mand strikt. In deze band zitten lusjes waar losse bloemen in gestoken kunnen worden. Vaak vragen nabestaanden aan genodigden om een onverpakte bloem mee te nemen waarmee, voorafgaand aan of tijdens de dienst, de bloemenband gevuld wordt. De bloemen zijn hierdoor gekozen op basis van favoriete bloem, kleur of een bloem die men bij de overledene vindt passen. Het resultaat vormt een troostend gebaar voor alle aanwezigen en maakt het tot een bijzondere uitvaart.

Goemans_Uitvaartzorg_Boxmeer_Gennep_Venray_Bloemenband
Goemans uitvaartzorg

Afsluitend samenzijn

Veel mensen vinden het prettig om na de uitvaart nog even na te praten met familie en vrienden. Dat kan prima tijdens een kopje koffie of een borrel met hapje in een voor jou bijzondere locatie.

Wil je bijvoorbeeld samen zijn in het lievelingskroegje of juist in het gezellige restaurant in het bos, waar je altijd samen wat dronk na een lekkere wandeling? Je bent natuurlijk ook van harte welkom in de ontmoetingsruimtes van onze uitvaartcentra. Wij helpen je graag met het afsluitend samenzijn verzorgen en kunnen je indien gewenst ook adviseren bij de keuze van een geschikte locatie en kosten.

afsluitend samenzijn
Goemans uitvaartzorg
Een goede buur met oog voor detail

Een goede buur met oog voor detail

14 mei 2023

Een goede buur is beter dan een verre vriend, zeker op het juiste moment.

Lees meer
Een stille kracht ging te vroeg

Een stille kracht ging te vroeg

11 augustus 2021

Hij kende heel veel mensen, maar hoeveel mensen kenden hem?

Lees meer
Een hulphond als steun en toeverlaat bij een uitvaart

Een hulphond als steun en toeverlaat bij een uitvaart

18 april 2023

Hij was haar alles, waar je haar zag was hij haar schaduw.

Lees meer
Goemans uitvaartzorg
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

LAAT EEN BOODSCHAP ACHTER

LEES VERDER
Greenleave

Greenleave

Wij gaan voor groen

LEES VERDER
Keurmerk Uitvaartzorg

Keurmerk Uitvaartzorg

JE GARANTIE VOOR ONBERISPELIJKE DIENSTVERLENING

LEES VERDER