Waarom nu al stilstaan bij je uitvaart?

12 januari 2022

Gelukkig denken steeds meer mensen tegenwoordig goed na over hun afscheid. Wij zien vaak bij een afscheid wat een opluchting het is voor nabestaanden dat zij handelen vanuit de wens van hun overleden dierbare. Geen eigen keuzes te hoeven maken in die zware, emotionele tijd en gewoon zeker weten dat het afscheid zo goed is.

Inspiratie

Toch zijn er ook nog veel mensen die totaal niet stilstaan bij hun afscheid ooit. Stilstaan bij de vergankelijkheid in de bloei van je leven lijkt ook wat tegenstrijdig. Maar juist nu kan je in alle rust nadenken wat je wilt en wat je zeker niet wilt. Heb je geen enkel idee daarover? Misschien ben je wel eens bij een uitvaart geweest waar het afscheid heel goed voelde. Waar lag dat aan? De ontvangst, de plaats, het aantal mensen, de invulling? Schrijf dat eens op zodat je dat gevoel onthoudt. Hetzelfde geldt voor een uitvaart die je minder aansprak. Hoe kwam dat dan? Zo krijg je gaandeweg een overzicht van wat je wel of niet wilt. Als je daar alert op bent, zul je zien dat je veel inspiratie kunt opdoen in je omgeving en in de media, bladen, verhalen, etc.

Mijn uitvaartwensen

Als je eenmaal een idee hebt hoe jij je afscheid wilt, is het goed om dat ergens vast te leggen. Je kunt je wensen delen met je naasten door ze te vertellen, op te schrijven of op te nemen in een vlog bijvoorbeeld. Maar om er zeker van te zijn dat die uitvaartwensen straks ook daadwerkelijk gevonden of herinnerd worden, bieden wij je kosteloos ons document ‘Mijn uitvaartwensen’ aan. Een handig overzicht, waarin je alles rondom je afscheid kunt vastleggen. Zodat je niets vergeet en het straks veel duidelijkheid geeft aan jouw dierbaren. Je kunt het kosteloos bij ons aanvragen.

Hulp nodig?

Je zult merken dat het je rust geeft om te weten dat jouw afscheid straks verzorgd wordt zoals jij dat wenst. Zoals het hoort, persoonlijk met herkenbare details. Wij helpen je daar graag bij door onze ervaring met je te delen. Omdat wij weten hoe belangrijk een persoonlijk en weloverwogen afscheid straks zal zijn en daar graag nu al aan bijdragen. Kosteloos en vrijblijvend.