Natuurbegraafplaats

13 oktober 2021

De natuurbegraafplaats wordt steeds meer in de kijker gezet en wij begrijpen waarom!

De rust die je voelt op een natuurbegraafplaats is zoals nergens anders. Er zijn geen grafstenen, maar je krijgt wel een eigen plek. Een plek in de natuur, als jouw laatste rustplaats. Jouw plek is bijvoorbeeld aan te duiden met een houten boomschijf, waarin je naam gegraveerd wordt. Het is ook mogelijk om jouw plek terug te vinden aan de hand van GPS-coördinaten die alleen de nabestaanden ontvangen. Wanneer de nabestaanden het prettig vinden om een locatie te hebben waar ze hun overleden dierbare kunnen bezoeken, is een natuurbegraafplaats een fijne plek. Het is een natuurlijke omgeving omheind door bossen en heide. Van een sombere sfeer is hier geen sprake.

Natuurbegraafplaats Maashorst en Weverslo

Soms is het mogelijk om de laatste rustplek zelf te kiezen, zoals op natuurbegraafplaats Maashorst te Schaijk. In het open heideveld, onder een grote boom of aan de rand van het bos. Waar voel je je prettig? Met een plek op Maashorst ben je ook verzekerd van eeuwige grafrust. Geen lastige beslissingen voor de nabestaanden dus! Nog een mooie natuurbegraafplaats in de buurt is Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide- gebied de Peel, ook hier ben je verzekerd van eeuwige grafrust!

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Op de natuurbegraafplaatsen van Maashorst en Weverslo kun je een natuurgraf reserveren voor jezelf, voor een begrafenis in een kist, mand of wade- of voor een begrafenis van een urn of de as. Dit van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden. Goemans werkt samen met Biesvelden Natuurkisten, zij bieden verschillende natuurlijke opties aan voor natuurbegraven.

Mocht je meer willen weten over Maashorst dan kun je via de website een brochure aanvragen, klik hier om de brochure per mail of per post te ontvangen.
Mocht je meer willen weten over Weverslo dan kun je een kijkje nemen op de website, klik hier om naar de website te gaan.

Meer informatie over natuurbegraven? Neem gerust contact op met een van onze uitvaartverzorgers voor een vrijblijvend gesprek.