Een goede buur met oog voor detail

14 mei 2023

Terwijl ik even in het uitvaartcentrum wat moet pakken, hoor ik in de opbaarkamer een van onze gastvrouwen tegen iemand zeggen “waarom heeft je moeder geen nagellak op?” Het antwoord komt direct “ik wist niet of dat kon en of het mocht.” Mijn collega komt naar buiten lopen en vraagt me of dat nog kan.

De mevrouw die is overleden, is de overbuurvrouw van onze gastvrouw en ze kent haar al haar hele leven. Ze herinnert haar als een vrouw die er altijd tiptop verzorgd uitzag: haren netjes geföhnd, make-up op haar gezicht, lippenstift en gelakte nagels.

Mijn collega haalt de spulletjes en lakt de nagels van haar buurvrouw. Het plaatje is weer compleet. De dochter van mevrouw was geëmotioneerd, vertelde mijn collega.

Een kleine moeite, en chapeau voor mijn collega, die weet hoe belangrijk de details zijn. Een goede buur is beter dan een verre vriend.

Ireen van Eck
Uitvaartverzorger