Anders afscheid nemen

9 september 2021

De trend in afscheid nemen is de laatste jaren erg veranderd. Steeds vaker nemen nabestaanden in huiselijke omgeving afscheid van een overleden dierbare. Dit intieme afscheid kan plaatsvinden in een 24-uurs kamer in een uitvaartcentrum, die u kunt aankleden met persoonlijke details. Ook kiezen veel nabestaanden voor een thuisopbaring. In beide gevallen kunt u zo dag en nacht nog samen zijn, als u dat wenst.

Alles is mogelijk

Het is verrassend dat tegenwoordig de afscheidsceremonie niet altijd meer plaatsvindt in een kerk of crematorium. Steeds meer mensen kiezen voor een voor hun betekenisvolle locatie zoals een lokaal dorpshuis, een sportkantine, een kapelletje of zelfs thuis. Ook varieert het aantal genodigden; van klein en intiem naar groots en veel mensen.

Afscheid in zeer besloten kring

Het gebeurt ook steeds vaker dat de genodigden na de afscheidsceremonie achterblijven of naar een horecalocatie rijden, terwijl de naaste familie hun overleden dierbare begeleidt naar de begraafplaats of het crematorium. In zeer besloten kring kunt u zo de laatste rit ondernemen, waarbij u kunt kiezen voor een intiem afscheid in de familiekamer, bij de oven of aan het graf. Aansluitend kunt u samen met de overige genodigden napraten en herinneringen ophalen tijdens een hapje en een drankje.

Persoonlijk vervoer

Ook het vervoer kunt u zo persoonlijk maken als u zelf wenst. U kunt kiezen voor een traditionele rouwauto en stijlvolle volgauto‚Äôs maar het gebeurt ook dat men kiest voor de uitvaartbus. Een motor, een uitvaartfiets, een bus, paard en wagen, (loop)koets; alles is mogelijk binnen de regels van de wet.

Waardig en eervol!

Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden en denken met u mee over een passend afscheid van uw overleden dierbare. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van uw wensen; u kunt het afscheid zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Wat echter nooit zal veranderen is onze overtuiging dat elk afscheid waardig en eervol moet zijn. En daarom gaan wij graag samen met u op weg; naar een persoonlijk afscheid dat past bij u en uw overleden dierbare.